Een ronde tafel voor 6 personen

De ronde eettafel is een blijvende trend in het interieur. Helemaal terecht wat ons betreft, want de ronde tafel heeft een heleboel voordelen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan zeker verder, want vandaag geven we je 5 redenen waarom ook jij voor een ronde eettafel zou moeten gaan.

SPEELS EFFECT

De bank is vaak het middelpunt van je woonkamer. Een plek waar je lekker kunt relaxen, televisie kunt kijken of uren kunt kletsen met vrienden. Een comfortabele bank is dus zeker belangrijk, maar ook het design kan veel invloed hebben op de sfeer in je woonkamer. Een neutrale bank is een veilige keuze, maar kan je interieur ook een beetje saai maken. Wil je van je bank echt een eyecatcher maken? Dan is er tegenwoordig volop keuze in (knal)kleuren. Wij vertellen je welke kleuren helemaal van nu zijn én hoe je deze kunt combineren in je eigen woonkamer.

OOGT RUIMTELIJK

Een ronde eettafel kan een kleine woning ruimtelijker laten ogen. Door de ronde vorm oogt de tafel minder robuust en je kunt hem ook in een kleine eethoek makkelijk kwijt. Over het algemeen geven ronde vormen ook een meer vriendelijk en zacht gevoel en staat de rechte vorm meer voor stoer en strak.

- Advertentie -

NEEMT MINDER PLEK IN

Afhankelijk van de vorm van je eethoek, kan een ronde tafel ruimtebesparend werken ten opzichte van een rechthoekige. Ook kun je makkelijk rondom een ronde tafel bewegen en is hij ideaal voor je peuters en kleuters omdat zij zich niet kunnen stoten aan de tafel omdat deze geen hoeken heeft. Ook kun je makkelijk extra stoelen aan een ronde eettafel schuiven en zitten de personen hierop fijner omdat de poot van de tafel in het midden zit.

HOEVEEL PERSONEN PASSEN ER AAN EEN RONDE TAFEL?

Een ronde eettafel wordt vaak als “gezelliger” beschouwd dan de rechthoekige variant. Je zit allemaal tegenover elkaar aan tafel en kunt zo veel makkelijker met elkaar praten. Zeker wanneer je een grote rechthoekige tafel hebt met 8 stoelen eraan, zit je voor je gevoel toch een beetje op een rijtje met een grote groep. Heb je dus de ruimte en zou je graag 8 personen kwijt willen kunnen aan je tafel? Overweeg dan eens een grote ronde tafel. Er zijn zeker opties die geschikt zijn om tot 8 stoelen aan te kunnen zetten. Gezellig!

IN ELKE STIJL

Ook een ronde tafel is in heel veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo zijn er industriële modellen met een stoere metalen poot en een robuust houten tafelblad. Houd je meer van strak en modern? Ga dan voor een simpel design met een poot in dezelfde kleur als het blad. Vind je een luchtig en ruimtelijk effect het belangrijkst bij de keuze van je tafel? Dan kun je je zoektocht focussen op tafels met een slank blad en ranke poten.

Naast deze vijf goede redenen om voor een ronde tafel te gaan, zijn ronde vormen ook nog eens één van de woontrends van 2020. De ronde tafel is dus zeker nog langer onderdeel van een trendy interieur en blijft een veel gezien item in de woonmagazines. Je rechthoekige tafel inruilen voor een rond exemplaar is dus wat ons betreft het overwegen zeker waard!

- Advertentie -