Zo zorg je voor een stoer en functioneel kantoor

Ooit stond het woord kantoor simpelweg voor een ruimte met archiefkasten, bureau’s en stoelen. ‘Functioneel’ was de beste omschrijving van het interieur en sfeer was niet het meest belangrijke; je kwam er per slot van rekening alleen om te werken.

Die tijden zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig is een sfeervolle inrichting juist een pré. Je brengt veel tijd door op je werkplek. Een omgeving die niet alleen ergonomisch verantwoord is, maar er ook voor zorgt dat je je prettig voelt en je je goed kunt concentreren maakt het werken dan alleen maar leuker. En functionaliteit en een sfeervolle inrichting gaan heel goed hand in hand. De industriële kantoorinrichting is daar een mooi voorbeeld van. De strakke lijnen en het minimalisme in de inrichting zorgen niet alleen voor een stoere uitstraling, maar ook voor rust en ruimte. Hoe creëer je een stoer en functioneel kantoor?

1) Maak optimaal gebruik van je ruimtes

Misschien heb je het geluk dat je in een kantoorpand werkt met grote ramen, open ruimtes, bakstenen muren en onafgewerkte plafonds. Maar ook als dat niet zo is, kun je toch zorgen voor rust en ruimte. Plaats bureau’s bij elkaar en zorg ervoor dat je voldoende werk- en bewegingsruimte creëert. Het netjes wegwerken van de kabels is daarbij een must: het voorkomt niet alleen een rommelige aanblik, maar ook het gevaar om te struikelen.

- Advertentie -

2) Zwart, wit en grijs

Deze neutrale kleuren passen heel goed bij een industriële kantoorinrichting. Je kunt ze heel goed combineren met metaalkleurige materialen en stevig hout. Zwart, wit en grijs zijn daarnaast heel goed te matchen met een accentkleur, die je terug kunt laten komen in bijvoorbeeld je bureaustoelen, een geverfde muur of een wanddecoratie.

3) Stoere meubels en accessoires

Houten meubels, metalen kasten en leren fauteuils doen het goed bij een industriële kantoorinrichting. Maar ook fabriekslampen zorgen voor een onverwoestbare uitstraling. Metaalkeurige en stoere industriële lampen van Robuustetafels.nl geven je kantoor net dat beetje extra. Van welk soort metaal ze gemaakt zijn, maakt niet echt uit: het is bijna allemaal goed te combineren met de neutrale kleuren van je kantoor.

- Advertentie -