De 3 belangrijkste trends in kantoorinrichting

Bedrijven ondergaan continue ontwikkeling. Dit geldt ook voor de inrichting van hun kantoorruimtes. Door trends zoals Het Nieuwe Werken en een Clean Desk Policy is het goed om altijd scherp te blijven wat de nieuwe ontwikkelingen zijn, en hoe zich dit vertaalt in kantoorinrichtingen. We hebben de laatste trends op een rijtje gezet.

MILIEUBEWUST EN DUURZAAM

Er wordt binnen bedrijven steeds meer aandacht besteedt aan duurzaamheid. Van duurzaam ondernemen tot aan het produceren van duurzame producten. Maar ook binnen het kantoorinterieur wordt er steeds vaker naar duurzaamheid gekeken. Duurzame kantoorinrichting is bijvoorbeeld kantoormeubilair waarin alleen natuurlijke materialen zijn verwerkt of meubilair wat volledig organisch afbreekbaar is. Een goed voorbeeld is het prachtige TeakWall. Dit is een sfeervolle houten muur die is opgebouwd uit gerecycled teakhout, afkomstig van oude traditionele Javaanse huizen en vissersboten. Er zijn dus geen bomen gekapt voor deze wandpanelen. Een echte unieke eyecatcher met een duurzaam verhaal.

FLEXIBEL WERKEN

De trend rondom Het Nieuwe Werken blijft aanhouden en breidt zich verder uit. Hierbij dienen werkomgevingen zo flexibel mogelijk te zijn voor een optimale werkhouding. Ten eerste betekent dit dat ergonomische bureaustoelen en bureaus op lichaamslengte en -verhoudingen ingesteld kunnen worden. Op deze manier kan er gemakkelijk van werkplek gewisseld worden zonder in te leveren op comfort en productiviteit. Naast deze bestaande trend ontstaat ook de trend waarbij de gehele werkplekken ook flexibel ingezet kunnen worden. Verplaatsbare bureaus, akoestische wanden en krukken moeten ervoor zorgen dat inrichtingen gemakkelijk herschikt kunnen worden voor het samenstellen van verschillende productie-teams. Vooral bedrijven met een open kantoorruimte hebben veel baat bij deze nieuwe trend.

- Advertentie -

HOE NATUURLIJKER, HOE BETER

De meeste bedrijven zijn er inmiddels van op de hoogte dat veel ‘groen’ in een werkomgeving positief werkt. De zuurstof in de planten zorgt voor een gezondere werkomgeving voor medewerkers en de kleur groen geeft een positief en energiek gevoel. Deze trend kan overal binnen uw kantoor ingezet worden; van werkruimtes en gangen tot koffieruimtes en ontvangsthallen. Overal kunnen grote planten en volledig groene (mos-)wanden geplaatst worden. Echter kunt u met een subtiele aanpak al veel bereiken. Groene en natuurlijke elementen met middelgrote planten geven al snel die extra touch die uw kantoor uniek en bewust maakt.

Wilt u graag hulp bij het inrichten van uw kantoor? Neem dan contact met ons op. Met ruim 20 jaar ervaring geven we u graag advies over uw nieuwe interieur.

- Advertentie -